jueves, 30 de enero de 2020




Dia escolar de la no violència i la pau

Avui, dia 30 de gener, es celebra aquest dia, a favor dels drets humans, de la pau, de la tolerància, el respecte i en contra de la violència. Aquí es celebra aquest dia, però a Índia es celebra l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, llíder pacifistra que va promoure i defensar la no violència i la pau, i la resistència pacífica contra la injustícia. Gandhi va ser assassinat per defensar aquests ideals.
Image result for dia internacional contra la violencia escolar y la paz"

jueves, 16 de enero de 2020


12 mesos 12 històries



Gener: el descobridor Àlvar Núñez Cabeza de Vaca descobreix les Catarates de l'Iguazú, el 1542.

Image result for cataratas del iguazu


Febrer: el 1945 neix Bob Marley, i es celebra el dia internacional de Bob marley.

Image result for bob marley

Març: neix René Descartes el 1596. Famós matemàtici filósof francés

Image result for rene descartes

Abril: es celebra el dia mundial del parkinson en honor al descobridor: James Parkinson.


Image result for james parkinson

Maig: El 1852 neix el investigador i metge Santiago Ramon i Cajal, premi Nobel de fisiologia o medicina en 1906.
Image result for santiago ramon y cajal"

Juny: El 1851 neix Isaac Peral, científic i mariner de Cartagena. 



Juliol: Hong Kong torna a formar part de Xina en 1997 després de més de 150 anys de domini britànic. 


Image result for Hong kong vuelve a formar parte de china

Agost: Benín s'independitza de França el 1960.


Image result for benin se independiza de franciaç"

Septembre: Neix el 1653 Johann Pachelbel, músic alemany.

Image result for johann pachelbel"

Octubre: Neix el 1885 el físic danés Niels Bohr, premi Nobel de física.

Image result for niels bohr"

Novembre: El 1880 neix Alfred Wegener, geòlog alemany, conegut per desenvolupar la teoria de la deriva continental. 
Image result for alfred wegener"

Desembre: El 1955 Rosa Parks es empresonada per no voler donar el seu seient en un autobús a una persona blanca. 


Image result for rosa parks"














Informació al poder

Notícia nacional: Com hem pogut saber, aquesta setmana una central petroquímica de Tarragona v
ha esclatat, deixant pel moment 3 morts i 7 ferits. Les alarmes a Tarragona no van sonar, ja que aquestes només s'activen en el nivell 3 de perill, quan el compost químic és tòxic i pot afectar a la població, cosa que no ha passat. Alguns testimonius diuen que va sonar com una olla a pressió, i van grabar vídeos i fer fotos com aquesta:

Image result for explosion central petroquimica en tarragona"


Notícia internacional: Donald Trump va manar atacar un lloc concret a Iran amb un drone, matant Qasem Soleimani, general del cos de la guàrdia evolucionària islàmica. Iran va respondre bombardejant numeroses bases mil·litars amb soldats d'EEUU, i es rumorejava que una recompensa de 80 milions de dollars seria donada a qui assassinés a Trump, qui, després de la resposta d'Iran, ha decidit possar sancions contra aquests atacs, i, tot i que han firmat taules per rebaixar la tensió, segueix havent-hi una tensió notable.


Image result for qasem soleimani funeral

jueves, 9 de enero de 2020



Tradicions Nadalenques

Aquest nadal ha sigut una mica aborrit, no intentaré enganyar-vos. En general he estat amb la meva família, i també a la meva habitació jugant a la Play amb els meus amics. 
el 24 vaig anar a casa dels meus cosins a menjar, i m'ho vaig passar molt bé. El "Pare Noel" em va portar una carpeta, una cadira, un jersei i diners. Aquell dia vaig anar a sopar a casa d'uns tiets, i vam cagar el tió. Els dies entre el Pare Noel i cap d'any són com invisibles, són farcit, com si res del que passés a aquests dies comptés, així que vaig estar uns dies jugant a la play i altres anant a menjar a casa de familiars, o familiars venien a menjar/sopar a casa. El 31 hauria d'haver vingut a casa més família, però uns tiets es van anar a viure a la Rioja, i els altres estaven malalts i no van poder sortir de la seva casa. Vaig menjar sopa amb els meus pares, la meva germana i la meva àvia, i vam sopar tostades de paté, formatge i coses d'aquestes per picar. Després vam celebrar les campanades junts. Quan van ser les dotze els meus amics i jo vam començar a felicitar-nos el nou any de formes rares, com enviant frases en altres llenguatges o enviant les típiques fotos de felicitació que manaven els adults al 2012, a això em refereixo:
Image result for frases feliz año nuevo dios te bendiga

Ja a 2020, vaig estar uns altres dos o tres dies a casa i vaig sortir amb els meus amics per la cavalcada de reis, i m'ho vaig passar molt bé. Els "reis" em van portar dos pantalons, una jaqueta, una samarreta del Joker i m'he demanat unes bambes amb els diners.
Els dos dies restants en els que t'enrecordes de que t'has de començar a aixecar a les 7 i no a les 12 i tenies 5 pàgines d'exercicis de socials, t'agobies i tornes a la vida normal. I aquí acaba el meu nadal. No ho he fet a posta, però ha rimat. espero que us hagi agradat. Fí.

Sant jordi

Sant Jordi Hi havia una vegada una princesa que se'n va anar de compres. Va estar unes hores comprant, roba, menjar, de tot.  ...