jueves, 21 de noviembre de 2019




Dia Mundial del Nen

El dia mundial del nen es celebra el 20 de novembre, data en nla que3 l'assamblea general de l'ONU va aprovar la declaració dels drets generals del nen el 1959. Després de 10 anys negociant amb governs de tot el món, lliders religiosos, ONGs i altres institucions, es va lograr acordar el text final de la Convenció sobre els drets del Nen, el 20 de novembre de 1989, el qual han de complir obligatòriament tots els països que el van signar.

És un dia de celebració pels avanços aconseguits, però també per reivindicar la situació dels nens més desfavorits. S'ha de recordar que els nens són la part més vulnerable de la població, i que tots tenen dret a la salut, la educació i la protecció, independentment del lugar pon hagin nascut.

Unicef és la principal organització internacional que lluita per la protecció dels drets de la infància. 

Image result for dia mundial del niño

jueves, 14 de noviembre de 2019


La Primera Guerra Mundial


La primera guerra mundial va esclatar per l'assassinat de l'arxiduc d'Àustria-Hongria i la seva dona, el 1914.

Van estar involucrats Frància, Rússia, Gran Bretanya, Itàlia, Estats Units, Bèlgica, Japó, Serbia, Rumania, Portugal, Alemanya, l'imperi Austrohúngar, l'imperi Otomà i Bulgària. 

Van combatre més de 60 milions de soldats, i van morir més de 10.
El 1918 Alemanya es va rendir, i es va donar per finalitzada la gran guerra.
Image result for causas de la primera guerra mundial  

Després de la guerra, el caos polític, econòmic i social es va apoderar d'Europa, però van haver-hi canvis molt importants en tots les sectors.
















jueves, 7 de noviembre de 2019


Invents Quotidians i el seu origen


Escombra: És un instrument de neteja casolà originalment utilitzat pels esclaus per netejar latrines públiques i els lavabos de les cases dels rics. Hi havien diferents tipus: per netejar i escombrar parets, per 3escombrar fulles, palla i fem, i per netejar els carrers.
L'inventor de l'escombra moederna és Shakers, a finals del segle XIX
Image result for escoba

Forquilla: Utensili de taula que consta d'un mànec i un cap de dents llargs a mode de clau, és utilitzat per punxar o sostenir troços de menjar.
Va aparèixer com a tal al 1077. Va arribar a Europa procedent de Contanstinoble a principis del segle XI per Teodora, filla de 'emperador bizancí Constantí X Ducas.
Image result for tenedor

Cotxe: Mitjà de transport de quatre rodes amb moltes etapes a l'història (vapor, petroli, i electricitat)
inventats per Nicolàs-Joseph Cugnot, Josep Bozek, i Robert Anderson, respectivament.


Image result for mazda rx7 tuning


Telefon Mòvil: Dispositiu electrònic que ens permet comunicar-nos, fer trucades, jugar a jocs, etc. Va ser inventat el 17 d'octubre de 1973 per Martin Cooper

Image result for movil

Llapis: Utensili que ens serveix per escriure i dibuixar, fet de fusta amb una punta de grafit. El va perfeccionar Nicolàs-Jacques Conté el 1795.
Image result for invento del lapiz















lunes, 28 de octubre de 2019



El que més m'agrada

Avui us parlaré d'una de les coses que més m'agraden: el dibuix.


Image result for van gogh



Image result for caballo dibujado por niñosDes de ben petit m'ha agradat molt dibuixar, i la meva família sempre em recorda que els feia dibuixar un cavall només per després dir-los que era molt lleig.










Image result for godzilla gtr r35També quan era petit, el meu pare m'ensenyava coses sobre els cotxes, els seus dibuixos que jo encara admiro i com ell hauria volgut treballar sent dissenyador. Llavors jo sempre deia que volia treballar d'allò. Ara no ho tinc tan clar, però em segueixen encantant els cotxes.






El que faig normalment és dibuixar el que se m'ocurreixi o em vingui de gust.

De moment seguiré estudiant i dibuixant tot el que s'em passi pel cap, i després ja veuré de què vull treballar, perquè encara no ho tinc clar.

Image result for diseñador grafico













jueves, 24 de octubre de 2019


Halloween vs Castanyada


Molta gent celebra aquestes dues festivitats, però en realitat, quina és millor, segons la meva opinió?
Bé, per poder opinar sobre aquest tema, primer hem de saber d'on venen les dues.

Halloween: es celebra el 31 d'octubre de cada any, està directament relacionada amb tot el món del terror, a aquesta festivitat es conten històries de por, s'exploren cases abandonades, i la gent va disfressada de casa en casa demanant caramels dient "truc o tracte".

Image result for halloween



Castanyada: Prové d'una antiga festa/ritual funerària. Es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruita confitada, i la seva beguda típica és el moscatell. Durant aquesta celebració, les castanyeres i castanyers venen castanyes calentes normalment embolicades en un paper de diari anomenat paperina.

Image result for castanyada

Ara, quina festivitat penso que es millor? Doncs segons la meva opinió, és millor Halloween, ja que hi ha més coses per fer, et pots disfressar i mentrestant pots menjar castanyes.


Sant jordi

Sant Jordi Hi havia una vegada una princesa que se'n va anar de compres. Va estar unes hores comprant, roba, menjar, de tot.  ...